Over mij

Janneke Vogelzang-Bosch

Ik ben geboren in 1981 te Diepenveen en woon sinds 2008 in Apeldoorn. Ik ben getrouwd met een lieve man en samen hebben we drie kinderen. Ik probeer mijn leven zo in te delen dat iedereen en alles tot zijn recht kan komen en dat alles zo goed mogelijk in balans blijft.  Zo werk ik iedere donderdag als acupuncturist in mijn praktijk en 14 uur per week als (kinder)fysiotherapeut bij FysioNu. In de overige uren besteed ik veel aandacht aan mijn kinderen en hun hobby’s en zing, wandel en fitness ik graag. We zijn een reislustig gezin, vooral Azië spreekt ons erg aan. Als behandelaar krijg ik vaak te horen dat ik meelevend ben, me goed kan verplaatsen in de cliënt, dat ze zich gehoord voelen en dat de sfeer tijdens de behandeling ontspannen is met een vleugje humor.

Om met een bredere en completere blik naar het menselijk lichaam te kunnen kijken heb ik een 1 jarige opleiding Chinese Geneeswijze en een 2 jarige opleiding Acupunctuur gevolgd aan de Qing-Bai Academy. Ook heb ik de opleiding voor Auriculo therapeut gevolgd, waarbij de naalden op de oorschelp worden geplaatst. Hierdoor behandel ik zowel het lichamelijke als het geestelijke aspect van gezondheid. Een klacht komt nooit alleen. Een klacht kan een lichamelijke of geestelijke oorzaak hebben. Door de kern aan te pakken is de kans op verergering of terugkeren van de klachten veel minder. Het opnieuw in balans brengen van uw lichaamsenergie zal klachten verminderen en onrust/spanning doen afnemen.

Mijn intentie is om jong en oud te kunnen behandelen met acupunctuur.  Vandaar ook de praktijknaam ; kind en ouder.


Sinds 2000 ben ik werkzaam als algemeen fysiotherapeut. Daarna heb ik in 2008 mijn master in de kinderfysiotherapie gehaald te Utrecht. Sinds 2008 werk ik voor FysioNu als Master Kinderfysiotherapeut.  Mocht u interesse hebben in een kinderfysiotherapeutische behandeling, dan verwijs ik u naar www.fysionu.nl.